Hi! Ik ben Romina D’Astolfo,
jouw Instagram cheerleader!

Elke week opnieuw bevind je je in dezelfde benarde situatie. Je staart naar je computerscherm in de hoop dat er wat inspiratie komt, maar er gebeurt jammer genoeg niets. Je beseft maar al te goed dat Instagram een belangrijk marketingkanaal voor jou is, maar je hebt geen idee op welke content jouw volgers zitten te wachten. Je bent een krak in je vak, maar je weet niet hoe je je expertise moet vertalen in een goede post. En als je dan toch een idee hebt, duurt het uren om de caption uit te schrijven en de visual op te maken in Canva.

Door dit tijdverlies kom je bijna niet toe aan wat er echt toe doet in je bedrijf: je klanten gelukkig maken. Wellicht klinkt dit net zoals bij vele andere ondernemers heel herkenbaar voor jou. Daarom heb ik er mijn missie van gemaakt om jou vooruit te helpen met je online zichtbaarheid. Met mijn hulp behaal je de resultaten waar je van droomt en krijg je meer rust in je hoofd en meer vrije tijd in je agenda.

Social media manager en Instagram coach

Het was voor mij al vrij vlug duidelijk dat mijn hart bij marketing ligt. De keuze om voor de opleiding handelsingenieur met specialisatie marketing te gaan, was dan ook snel gemaakt. Na mijn studies ging ik aan de slag als online en offline marketeer bij een internationaal bedrijf. Dankzij deze job merkte ik dat ik me graag verder wilde toespitsen op online marketing. In mijn vrije tijd bouwde ik een blog uit met betaalde samenwerkingen en van ondernemers kreeg ik vaak de vraag om hen te helpen groeien. Daarom besloot ik om mijn eigen zaak op te starten in bijberoep. Toen ik kort daarna van een grote Belgische keten het aanbod kreeg om bij hen aan de slag te gaan als online marketeer, nam ik deze kans uiteraard met beide handen aan. Op die manier kon ik mij nog verder specialiseren.

In het voorjaar van 2020 koos ik ervoor om volledig voor mijn eigen zaak te kiezen en fulltime ondernemer te worden. Ik legde mij volledig toe op sociale media en in het bijzonder op Instagram. Hét platform waarop ik zelf mijn blog uitbouwde tot een bron van bijverdienste en waar ik zelf het meest plezier uithaal. Als social media manager mocht ik meteen de accounts van een aantal toffe ondernemers in verschillende sectoren beheren. Dat doe ik nog steeds ontzettend graag, maar het begon ook te kriebelen om ondernemers te leren hoe ze zelf hun sociale media naar een hoger niveau kunnen tillen. Naast mijn diploma handelsingenieur heb ik nog een diploma als leerkracht hoger onderwijs, want mijn kennis overbrengen op anderen geeft mij enorm veel voldoening. Ik besloot dan ook om mijn beide diploma’s én mijn verworven ervaring samen te voegen en naast social media manager ook als Instagram coach door het leven te gaan. De perfecte combinatie als je het mij vraagt!

Gratis e-book

Content planning 101

Je social media zo efficiënt mogelijk inzetten zonder tijdsverlies? Dan is een content planning cruciaal. In dit e-book neem ik je stap voor stap mee in mijn manier van content planning waarmee ik maandelijks +125 posts maak voor klanten.